BTW teruggave

BTW teruggave

BTW teruggave

Als particulier kan uw investering in zonnepanelen nog meer rendement opleveren, doordat u de BTW van de aanschaf mag terugvorderen bij de Belastingdienst. Dit scheelt u op een gemiddeld systeem al snel € 800,- tot € 1.000,- ! Dit recht ontstaat doordat u wordt gezien als producent van elektriciteit en dus als ondernemer.

Voorwaarden teruggaaf BTW op Zonnepanelen           

  • U bent een particuliere afnemer;
  • U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
  • U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan bent u in principe verplicht om aangifte BTW te doen. Daarvoor gelden een aantal specifieke regels en voorwaarden. Complexe materie. U kunt de teruggaaf en alle andere formaliteiten zelf bij de belastingdienst regelen. Laat u de teruggaaf en alle verplichtingen liever over aan een gespecialiseerde Belastingadviseur, dan verwijzen wij u naar het team van fiscale specialisten dat aangesloten is bij Deltazon. Er is geregeld overleg met de Belastingdienst zodat u er zeker van kunt zijn dat de teruggaaf goed wordt geregeld.

BTW Teruggaaf-pakket

Indien u gebruik wilt maken van het teruggaaf-pakket, dan nemen wij namens u contact op met de Belastingdienst voor de registratie, de administratie, de BTW-aangiften, ontheffing en de teruggaaf. Wij vragen namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doen wij, in overleg met de fiscus, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De fiscus stort intussen, binnen 1-3 maanden na het verzoek, de volledige BTW terug op uw bankrekening. Tenslotte melden wij u bij de Belastingdienst weer af als BTW ondernemer zodat u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Wij rekenen éénmalig vooraf een bedrag van € 125,00 exclusief 21% BTW voor deze werkzaamheden. Deze kosten worden éénmalig per automatische incasso geïncasseerd. De BTW hierop wordt natuurlijk ook van de Belastingdienst teruggevraagd.

Heeft u interesse? Vul dan het formulier-teruggaaf-pakket in en stuur deze samen met de gevraagde bijlagen naar onderstaande:

Deltazon B.V.
t.a.v. BTW-Teruggave
Postbus 31
3250AA Stellendam