Agro

Agro

Agro

Veel agrariërs hebben te maken met ammoniak en stof op het bedrijf. Bij Deltazon houden we bij voorbaat rekening met deze omstandigheden voor levering en installatie van de zonnepanelen. De zonnepanelen leveren zijn van hoge kwaliteit en gecertificeerd tegen ammoniak. Dit borgt de levensduur van uw installatie en zorgt er dus ook voor dat uw investering duurzaam is.

Energieverbruik Agrariërs

Het energieverbruik van de gemiddelde agrariër wordt sterk beïnvloed door het gebruik van verschillende apparatuur. U heeft bijvoorbeeld: ventilatie, luchtwassers, voedersystemen, en melkrobot/melkmachines die veel energie verbruiken. Omdat het energieverbruik bij elk bedrijf anders is, is het verstandig om een rendementsberekening te laten maken. Wij kunnen u hier vanuit Deltazon in adviseren, maar dit zou tevens via de de LTO organisatie kunnen. U ontvangt advies voor uw situatie waaruit u kunt concluderen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw energieverbruik. Naast deze gegevens, geeft de berekening ook inzicht in de terugverdientijd.

In alle gevallen kunt u elektriciteit opwekken met zonnepanelen wat ervoor zorgt dat u voldoende stroom heeft voor uw jaarverbruik of een gedeelte hiervan.

Aansluitwaarde meterkast

Zonnepanelen zijn voor de agrariërs een goede investering bij een hoofdaansluiting tot maximaal 3 x 80A. Ook wanneer er meerdere meters zijn van bijvoorbeeld 3 x 50A en 3 x 63A, kunnen zonnepanelen veel kosten besparen. Volgens de Nederlandse energiewet bent u een kleinverbruiker als uw hoofdaansluiting niet zwaarder is dan 3 x 80A. Dit is belangrijk om tijdens de zomermaanden onbeperkt stroom terug te kunnen leveren, waarbij ook de energiebelasting volledig wordt vergoed.

Voor grootverbruikers met een aansluiting van meer dan 3  keer 80 Ampère kan investeren in zonnepanelen interessant zijn mits u een toewijzing heeft in het kader van de SDE+regeling. Om erachter te komen of voor u deze investering interessant is, raden wij u aan u te laten adviseren door uw boekhouder/accountant.